Cseresznye befőzése

Cseresznye befőzése. Hogyan készül a cseresznye befőtt ?  A befőzés arany szabályai között olvasható, mik is a legfontosabb dolgok amikor télire szeretnénk, a kertünkben elfogyasztásunknál többlet terményt tárolni, tartósítani. Semmi sem jobb vitamin forrás mint a saját magunk által készített befőtt. Az egyik kedvenc a cseresznye mert ki ne szeretné ?

HirdetésHozzávalók

Friss egészséges cseresznye  X mennyiség. 1 liter vízhez 40 dkg cukor, 1 üveghez 2 szem szegfűszeg, 1-2 darab darabos fahéj.

Cseresznye befőzése Séfbabér

Cseresznye befőzése Séfbabér

Yum

Elkészítés

A hibátlan nem sérült cseresznyét száraitól megtisztítjuk. Több léről alaposan megmossuk, az sem gond, ha egy órát áll a hideg vízben, mert így még könnyebben kiválogathatjuk a még hibás szemeket. A vízből kivéve hagyjuk megszikkadni. Addig 1 liter vízhez 40 dkg cukrot számítva szükséges mennyiségű szirupot főzünk. A száraitól megtisztított alaposan kiválogatott és mosott cseresznye szemeket, szintén nagyon tiszta üvegekbe rakjuk. Rá teszünk üvegenként 1-2 szem szegfűszeget és ugyan annyi darabos fahéjat. Majd a kihűlt levet a gyümölcsökre öntjük. Aki nagyon biztos akar lenni a dolgában késhegynyi szalicilt tehet a tetejére.

Fontos, hogy a léből a gyümölcs szemek ne látszanak ki. Az üveget légmentesen zárjuk le. Majd az erre alkalmas méretes edényben rakjuk sorba az üvegeket úgy, hogy véletlenül se érjenek össze, van aki újságpapírral béleli a tálat és az üvegek közzé is tesz. Majd lassú tűzön gőzöljük ki. A forrástól számított idő 1/2 literes üvegnél 9-10 perc, míg 1 literes üvegnél ez 10-15 perc ennek időtartama. Lehetőleg ugyan ebben az edényben hagyjuk kihűlni vagy alaposan betakargatva tegyük félre. Fontos a lassú lehűlés a tartósság szempontjából.

 

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Cseresznye befőzése
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »