Kuglóf porcukrosan

Kuglóf porcukrosan vagy fondant bevonással. Döntse el mindenki, számára melyik a kedvére,  a szája ízének megfelelőbb. A fondant kedvelőknek a sütést befejezéseként a mázzal kell bevonni a porcukrozás helyett.

Hirdetés



Hozzávalók

28 dkg liszt, 1 1/2 dkg élesztő, 4 dl tej, 3 db tojás, 6 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1/4 citrom, 3 dkg mazsola, csipetnyi só, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg porcukor a behintésre vagy 20 dkg fondant bevonásra.

Kuglóf porcukrosan Séfbabér

Kuglóf porcukrosan Séfbabér

Yum

Elkészítés

1,5 dkg élesztővel, 8 dkg lisztből, 2 dkg porcukorral, 1,5 dl langyos tejjel kovászt készítünk és fél órán át langyos helyen, kelni hagyjuk. Kelesztő tálban a vajat habosra keverjük, a 6 dkg porcukorral és 3 tojás sárgájával. Kanállal bele keverjük  a kovászt illetve a kis kelt tésztát, a többi lisztet, a szükséges mennyiségű langyos tejet. A reszelt citrom héját és a mazsolát. Kanállal alaposan összedolgozzuk amíg hólyagos nem lesz. Lefedjük és egy órán át pihentetjük, kelesztjük. A sütőformát vajjal alaposan kikenjük, egyenletesen zsemlemorzsával behintjük. A tésztát beletéve még fél órán át pihentetjük, majd mérsékelt tűzön kisütjük. Utána azonnal kiborítjuk lisztezett felületre, porcukorral megszórjuk vagy aki akarja csokoládé mázzal vagyis fondant bevonóval készíti.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. Az édességekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Kuglóf porcukrosan
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »