Túró torta

Túró torta egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető. Közkedvelt a torták között. Egytálas ételek kiegészítője is lehet. Viszonylag rövid sülési idővel rendelkezik. Az alábbiaktól eltérően lehet gyümölcsökkel tetőzni, esetleg öntetekkel, lekvárokkal és dzsemmel tálalni, így sokoldalú. Változatos kiegészítője lehet étkezéseinknek, vendégváráshoz. Valóban igazi sütemény “babért” tehetünk az asztalra szeretteinknek.

Hozzávalók:

Tészta: 6 dk vaj, 12 dkg liszt, 1 db tojássárgája, tejföl. 1 evőkanál cukor. Töltelék: 30 dkg túró, 10 db tojás, 35 dkg porcukor, 2 csomag vanília cukor.

Elkészítése:

A 6 dkg vajat, 12 dkg lisztet, 1 tojássárgáját az 1evőkanál cukrot, és annyi tejfölt amennyit felvesz, össze gyúrok. Kinyújtom nyújtódeszkán. A tortaformával 3 lapot kiszaggatok. Az elsőt a forma aljába helyezem. Elkészítem az alábbi tölteléket. A szitán áttört 30 dkg túrót elkeverem 10 tojás sárgájával, amit szétválasztok a fehérjétől, külön tálba teszem. Az előzőekhez a túróhoz és a tojássárgájához keverem a 35 dkg porcukrot és a 2 csomag vanília cukrot. Alaposan össze dolgozom. A tojások fehérjéből kemény habot verek. Ma már szokványos a robotgépek használata, ez a krémkészítése elején elindítható. Majd a teljes tölteléket összedolgozom. Ennek felét a sütőformába helyezett tésztára, egyenletesen elsimítom. Ezt követően ráhelyezem a 2. tészta lapot, a töltelék másik felét és a harmadik lapot. Lassú tűznél megsütöm. A tetejét hűlést követően vaníliás porcukorral, szűrőn át alaposan meghintem. Tálalom.

A legelején említettem, hogy ez a művelet variálható, mármint a tálalása. Igazi változatos csemegeként kerülhet asztalunkra ez a ízletes desszert. Sokrétűsége ismert. Egy-egy tízórai, uzsonnaként vagy kalória tartalma miatt akár reggelire is, egy csésze tejjel, teával fogyasztva megfelelő.

A Séfbabér neked ajánlja !

További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.  A tortákkal kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat.  Amennyiben szeretnél receptjeimről értesülni az email fiókodba a főoldalamon a Séfbabéron megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz  Minden Nap Alap  és az Adonisz.com  Valamint ajánlom Blogger oldalaim   Mind Nap Alap       Magyarok Nagyjai         Dream Spiri         Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Túró torta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »