Mandarinos muffin recept

Mandarinos muffin recept, déligyümölcsös süti. Szintén az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Rövid idő alatt, egyszerűen összelehet hozni ezt az apró süteményt. A gyümölcsös muffin sok család kedvence. Ez az édes, gyümölcsös sütemény kiegészíti asztalunk étkét.

Hirdetés



Hozzávalók

30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, 10 dkg cukor, 10 dkg olvasztott margarin, 1 db tojás, 1 dl tej, 3 db mandarin.

Mandarinos muffin Séfbabé

Mandarinos muffin Séfbabé

Yum

Elkészítés

A sütőt begyújtjuk, hogy mire a tészta elkészül 150 C fokos legyen. Egy keverőtálba beleütjük a tojást. Beletesszük a 10 dkg olvasztott margarint, az 1 dl tejet és a 10 dkg cukrot. Ezeket az összetevőket összekeverjük.

Egy másik tálban a 30 dkg lisztet, az 1 csomag sütőport, sót, szerecsendiót és az őrölt szegfűszeget is elkeverjük. Majd az első tál tartalmához apródonként, kevergetve hozzá adagoljuk. Simára kidolgozzuk. A mandarinok héját lefejtjük és gerezdjeire szedjük. Ebből két egésznek megfelelő gyümölcsöt a tésztába keverünk.

A muffinsütőnket vajjal kikenjük és belekanalazzuk a masszát, úgy 3/4 részig töltjük.  A mandarinból 1-1 gerezdet a sütik tetejére teszünk. Sütőbe tesszük és a 150 C fokon 20-25 perc alatt kisütjük.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A muffinokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Mandarinos muffin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »