Szamóca szörp

Szamóca szörp vagy eper szörp készítés receptje. A leglényesebb amit a szörpök készítéséről tudni való, hogy mindig érett egészséges gyümölcsöket válasszunk, mert annak minősége nagyon erőteljesen kihat a belőlük készült italokra. Senki sem kortyolna szívesen egy dohos, vagy penészes ízű inni valóba. Ezért nagyon fontos a megfelelő készítési és tárolási higiénia. Már csak azért is mert nem tartalmaznak tartósító szereket. Amitől eláll az a hozzáadott cukor és a megfelelő hőkezelési eljárás. Ezeket nagyon fontos helyesen végezni. Megfelelő odafigyeléssel teljes lesz a siker.

HirdetésHozzávalók

3 kg szamóca, 15 g citromsav, 1 kg léhez 40 dkg cukor.

Szamóca szörp Séfbabér

Szamóca szörp Séfbabér

Elkészítés

3 kg frissen szedett szamócát átválogatunk, megmossuk és összezúzzuk. Hozzáöntünk 1 liter vizet és kevés vízben feloldott 15 g citromsavat. Ez utóbbi saját ízlés szerint adagolható, ha kevésbé savanykásra akarjuk akkor kevesebbet. Összekeverjük és egy nagyobb edényben 20 fokos helyen 2 napig állni hagyjuk. Majd leszűrjük és jól kinyomkodjuk. Megmérjük. A szűrt léhez hozzáadjuk a kimért cukrot. Ami 1 kg szörp előállításához, 6 dl gyümölcsléhez 40 dkg cukor mennyiség szükséges. Alaposan összekeverjük és felfőzzük, 10 percig állandó keveréssel főzzük. Majd forrón palackokba töltjük, azonnal légmentesen lezárjuk, vastagon letakarjuk és így hagyjuk kihűlni.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Szamóca szörp
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »