Rostos gyümölcslevek 

Rostos gyümölcslevek készítése meggy, barack, szilva, birs és a többi gyümölcsből is elkészíthető. Vannak akik a turmixolást részesítik előnyben, azonnali fogyasztásra tökéletes, de figyelembe kell venni azt is, hogy ha tartós megoldást keresünk és kényelmesebb egyszer elkészíteni, utána pedig fogyasztani. A saját termés időszakosan áll rendelkezésre, ezért érdemes fontolóra venni az recept kipróbálását.

HirdetésHozzávalók

Gyümölcs, cukor, citromsav, víz.

Rostos gyümölcslevek Séfbabér

Rostos gyümölcslevek Séfbabér

Elkészítés

Az érett egészséges jó minőségű gyümölcsöt válogatunk, ha szükséges meghámozzuk kimagozzuk. A tiszta gyümölcsöt paradicsompasszírozón átdaráljuk, áttörjük. Az így kapott gyümölcsvelőhöz 15-30 % arányban cukoroldatot keverünk, ízlés szerint citromsavval ízesítjük. A cukoroldatot úgy készítjük, hogy minden liter vízhez 15-30 dkg cukrot adunk, ezt kevergetve lassan 100 C fokra melegítjük, 5 percig forrni hagyjuk, majd visszahűtjük kb. 60-70 fokra. Ez után a gyümölcsvelőt és a cukoroldatot 4:6 arányban (40 dkg gyümölcsvelő, 60 dkg cukoroldat) összekeverjük, állandó keverés mellett 85 C fokra melegítjük, forrón beletöltjük a palackokba, lezárjuk. Dunsztoljuk 90 fokon 15 percig, majd fokozatosa lehűtjük. Hűvös sötét helyen tároljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Rostos gyümölcslevek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: