Rántott pulykamell szeletek.

Rántott pulykamell szeletek. Hogyan süss finomat ? A pulykamellből készült ételeket nagyon sokan kedvelik a diétázók köréből. Azok akik önszántukból választanak sovány zsírszegény húst, vagy dietetikusok javaslatára teszik, remélem örömmel fogadják  ez az a receptet. Egyszerű és finom tápláló, serpenyőben sült étel lesz munkájuk gyümölcse.

Hirdetés



Hozzávalók

1,75 dkg szép pulykamell, 1,5 dkg só, 5 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 2 dl étolaj.

Rántott pulykamell szeletek Séfbabér

Rántott pulykamell szeletek Séfbabér

Yum

Elkészítés

A pulykamell húsát lefejtjük a csontról, a bőrét lehúzzuk, az inakat kivágjuk belőle. Húsverő kalapáccsal, felénk hús koffolónak is szokás nevezni, kissé megütögetjük, lelapogatjuk. Megsózzuk és előkészítjük a panírozáshoz a három tányért vagy tálat, kinek mi a favoritja. Az egyikben a lisztet szórjuk. A másodikban a tojásokat villával felverjük. A harmadikban a panírmorzsát terítjük el. Ezekben egyesével, szépen sorban belemártogatjuk a pulykahús szeleteket, alaposan beleforgatjuk. Előbb a lisztben, utána a tojásban, és végül a zsemlemorzsában. A serpenyőben az olajat felhevítjük, és benne a panírozott hús szeleteket aranybarnára sütjük. Köretnek sült burgonyát javasolok mellé. A tartár mártás vagy ketchup remek kiegészítője lehet. Ügyeljünk arra, hogy közvetlen fogyasztás előtt készítsük, illetve süssük ki. Mindig frissen, melegen tálaljuk.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A pulykával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Rántott pulykamell szeletek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »