Leves tészta készítése 

Leves tészta készítése  Mi kerüljön a levesbe ? Mivel egészítsük ki és tegyük még ízletesebbé, táplálóbbá az elkészült levest ? Vannak helyi és kialakult saját szokások. Azoknak akik még nem találtak rá a saját ízlésükre, ajánlom figyelmükbe az alábbiakat.

Finom metélt vagy kocka tészta : Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 1/2 dkg só Elkészítés: A tojást liszttel sóval, kevés vízzel keményre összegyúrjuk és egészen vékonyra kinyújtjuk. Finom metéltre vagy kockára vágjuk és a forró levesbe befőzzük, vagy külön sós vízben kifőzzük és úgy tesszük a levesbe.

Csurgatott tészta: 1db tojás, 5dkg liszt, 2 g só. A tojást liszttel sóval elkeverjük és a leszűrt forró levesbe csorgatjuk, 5 percig forraljuk.

HirdetésPalacsintametélt: 1 dl tej, 6 dkg liszt, 1 db tojás, 4 dkg zsír, 1 g só. A tojást elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejet, sóval ízesítjük. Palacsintákat sütünk belőle és metéltre vágjuk.

Daragaluska: 10 dkg dara, 5 dkg zsír, 1/2 dkg só, 1 db tojás. A tojást zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a darát, sóval ízesítjük, evőkanállal galuskákat formálunk belőle és a forró levesben megfőzzük.

Vajas galuska: 15 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 db tojás 2 g só. A vajat tojással elkeverjük, sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle és a forró levesben megfőzzük.

Zsemlegombóc: 1 és 1/2 zsemle, 3 dkg zsír, 8 dkg liszt, 1/2 dkg só, 3 dkg hagyma, 1 g őrölt bors, 1/2 cs petrezselyemzöldje, 2 db tojás. A kockára vágott zsemlét a 1 dkg zsírban, a finomra vágott hagymát és a petrezselyemzöldjét 2 dkg zsírban megpirítjuk. A lisztet tojással, kevés vízzel elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A megpirított zsemlét, hagymát, zöldpetrezselymet benne elkeverjük, gombócokat formálunk és a forró levesben megfőzzük.

Leves tészta készítése Séfbabér

Leves tészta készítése Séfbabér

Leves tészta készítése húsosan

Májgaluska vagy májgombóc: 15 dkg máj, 4 dkg liszt, 4 dkg zsír, 3 dkg zsemlemorzsa, 1dkg só, 1 g őrölt bors, 2 dkg hagyma, kevés majoránna, 1 db tojás, 1 db zsemle, 1/4 cs petrezselyemzöldje. A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, a májat ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott zsemlét, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Majd hozzáadjuk a megpirított hagymát, tojást, morzsát, lisztet, a finomra összevágott petrezselyemzöldjét. Összekeverjük, galuskákat vagy gombócokat formálunk belőle és a forró levesben megfőzzük.

Rántott borsó: 1 dl tej, 6 dkg liszt, 1 db tojás, 8 dkg zsír, 1dkg só. A tojást liszttel tejjel jól elkeverjük, sóval ízesítjük majd nagy lyukú szűrőn forró zsírba csepegtetjük. A zsírban villával elkeverjük, ha megpirult leszűrjük és tálaláskor minden tányér levesbe teszünk belőle.

Tüdő rétes: 15 dkg liszt, 3 dkg zsír, kevés majoránna, 25 dkg tüdő, 1/2 tojás, 3 dkg hagyma, 3 g só, 1/2 g őrölt bors, 1/4 cs petrezselyemzöldje. A lisztből rétestésztát készítünk és megtöltjük a következő töltelékkel. A tüdőt megfőzzük ledaráljuk. Zsírban finomra vágott hagymát pirítunk zöldpetrezselyemmel, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. A rétest tojással megkenjük, megsütjük, szeletekre vágjuk és tálaláskor minden tányér levesbe  teszünk belőle.

Tüdős táska: 15 dkg liszt, 1 db tojás, 25 dkg tüdő, 3 dkg zsír, 2 dkg hagyma, 3 g só, 1/2 g bors, kevés majoránna, 2 db tojás, 2 dkg morzsa, 1/4 cs petrezselyemzöld.  A lisztből 1 db tojással, kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk, kinyújtjuk. Derelyét készítünk az alábbi töltelékkel. A tüdőt megfőzzük és ledaráljuk. Zsírban finomra vágott hagymát pirítunk zöldpetrezselyemmel, beletesszük a ledarált tüdőt. Sóval, borssal, majoránnával megízesítjük, hozzákeverjük a megpirított morzsát és hidegen megtöltjük a derelyét, majd a forró levesbe megfőzzük.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér       Web oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Leves tészta készítése
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »