Kávé likőr

Kávé likőr, a kedvenc kávéd aromájával. Amikor úgy döntesz, hogy elkészíted ezt az itókát fontos, hogy ízlésednek megfelelő kávéfőzetet készíts hozzá, mer teljes mértékben meghatározza az alap ízvilágát. A sikeres végeredmény érdekében ne spórolj rajta mert a legdrágábból is megéri házilag készíteni.

HirdetésHozzávalók

14 dkg pörkölt kávé, 1 kg cukor, 1 rúd vanília. 0,5 liter alkohol.

Kávé likőr Séfbabér

Kávé likőr Séfbabér

Elkészítés

14 dkg pörkölt kávéból 3 dl erős feketekávét főzünk. Amíg készül 3 dl vízből és 1 kg cukorból vanília hozzáadásával sűrű szirupot főzünk és összekeverjük a kifőtt 3 dl kávéval. Hozzáadunk 0,5 liter tiszta alkoholt, üvegekbe töltjük és 48 órán át bedugaszolva állni hagyjuk. Azután szűrő papíron és egy tölcséren átengedjük egy másik üvegbe. Mindig fontos alaposan ledugaszolni. Minél tovább áll annál jobban összeérnek az aromák. Koktélként tejszínnel turbózhatjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Kávé likőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »