Vajas vagdalt pulykamell érme.

Vajas vagdalt pulykamell érme. Diétás menühöz ajánlva. A sovány húsok közül a pulyka az említésre méltó, leg zsírszegényebb baromfink egyike. Főleg közismerten a melle húsa. Azok akik nem vegetáriánusok, és vigyázni szeretnének karcsú idomikra, bátran készíthetnek belőle nagyon ízletes ételeket. Az alábbi recept, a boltok fagyasztóiból kivéve pulykamedalion néven ismert hús leírását adja meg, még hagyományos házi változatban.

Hirdetés



Hozzávalók

1,40 kg pulykamell, 1db tojás, 2 dl étolaj, 5 dkg vaj, 1/2 csomag petrezselyem zöldje, 2 db zsemle, 2 dl tej, 1/2 dl tejszín, 5dkg zsemlemorzsa, 2 dkg só,

Vajas vagdalt pulykamell érme Séfbabér

Vajas vagdalt pulykamell érme Séfbabér

Yum

Elkészítés

A zsemléket a tejben megáztatjuk és kicsavarjuk. A pulyka mellehúsát a csontjáról lefejtjük, a bőrét lehúzzuk, az inakat eltávolítjuk belőle. Ezt a húst feldaraboljuk és a megáztatott zsemlékkel együtt húsdarálón kétszer átdaráljuk, finomra őröljük. A petrezselyemzöldjét alaposan megmossuk és apróra összevágjuk. 2 dkg vajban kissé megpirítva hozzáadjuk a leőrölt húshoz. Megsózzuk, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a tejszínt és az egészet alaposan összegyúrjuk. 10 db egyforma pogácsát formálunk belőle. Zsemlemorzsában alaposan megforgatjuk és forró olajban, serpenyőben vagy wokban megpirítjuk, szép pirosra sütjük. A megmaradt vajat felolvasztjuk és tálaláskor a húspogácsákra öntjük. Fontos, hogy a kisütésre az étkezés előtt kerüljön sor, fontos hogy még forrón kerüljön tálalásra. A diéta érdekében zöldség köretekkel a legmegfelelőbb. Más esetekben szinte minden köret hozzáadható.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A pulykával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Vajas vagdalt pulykamell érme
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »