Almás-joghurtos muffin

Almás-joghurtos muffin, édes, gyorsan elkészíthető nasi. Ez a típusú almás sütemény egy édes muffin. Az apró sütemények közül a legegyszerűbben elkészíthető joghurtos nasi. A muffinok finomságuknak köszönhetően bejártál a világot. Mindenhol ismerik. Az alap, hogy egy tálban összekeverünk minden hozzávalót, és az erre a célra kifejlesztett formákban kisütjük, azonos. Változatosságát az alapanyagok sokféleségének köszönheti.

Hirdetés



Hozzávalók

5 dk vaj, 5 dkg barna cukor, 10 dkg kristálycukor, 2 db tojás, 1 dl joghurt, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 30 dkg hámozott alma.

Almás-joghurtos muffin Séfbabér

Almás-joghurtos muffin Séfbabér

Elkészítés

Egy keverő tálban, habosra keverjük a vajat az 5dkg barna cukorral, és a 10 dkg kristálycukorral. Hozzáadjuk a két egész feltört tojást, majd fokozatosan belekeverjük az 1 dl joghurtot, Ebbe szépen apránként beszórjuk a 30 dkg lisztet, a kávéskanál fahéjat, ugyan ennyi mennyiségű szódabikarbónát és a csipetnyi sót. Ezt a masszát csomómentesre kikeverjük. Lehetőleg ez ne tartson sokáig. A 30 dkg almát lereszeljük és beledolgozzuk a tésztába. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffin formát vajjal kikenjük és a masszát belekanalazzuk. A tetejét barna cukorral megszórjuk. Az előmelegített sütőben addig sütjük míg át nem sült. Ezt én a villapróbával tesztelem, vagyis amikor a villára már nem ragad, akkor kész.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A süteményekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Almás-joghurtos muffin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »