Pirítás és sütés

Pirítás és sütés Mikor, melyiket végezzük ?  Mi a különbség a két tevékenység között ? A konyhai alap ismeretek, részletes elsajátításához nélkülözhetetlen és hasznos vele tisztában lenni. Mit értenek sokan resztelelés fogalmán ?

HirdetésPirítás és sütés Séfbabér

Pirítás és sütés Séfbabér

Pirítás

Ezt szokás resztelésnek hívni. Mindig forró zsírban vagy olajban végezzük. Az a hagyma amelyet hideg zsírba teszünk fel nem pirul hanem fonnyad. A burgonya kétszer annyi zsírt vesz fel ha hideg zsírban tesszük fel mint ha forróba sőt nem is pirul meg olyan szépen. Ez a szabály a gombára és minden pirított ételfélére egyaránt.

Sütés

a konyhai alapműveletek legtöbb figyelmet igénylő része. A frissen sülteket mindig forró zsírban vagy olajban készítsük, mert ez a húsok és egyéb élelmiszerek felületén lévő rostokat összehúzza, ezért nem engedi a benne lévő ásványokat elpárologni. Így az ízét, zamatát megtartja, szép színt kap és valóban friss ropogós lesz.

A bundázott húsféléket, halakat stb. bő forró zsiradékban készítjük, míg a natúr sülteket kevésben. Amikor már szép színt kapott alacsonyabb hőfokon fejezzük be a műveletet. A rostonsülteket faszén parázs felett vagy gáz rostsütőn, a nyársonsülteket erre célra szolgáló nyársütő felett, gyakori forgatás közben  készítjük. Amennyiben zárt térben, kemencében, egyéb eszközön készítjük, arra is örök érvényű szabály, hogy magas hőfokon kezeljük, kivéve néhány könnyebb tésztafélét Pl. piskótát, felfújtakat.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Pirítás és sütés
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: