Őszibarack jam

Őszibarack jam készítése hagyományosan. A lekvárok, jamek, ízek, elkészítésének megvan a maga hagyománya. Ezeknek a tudományai öröklődnek. Hiszen a Nagyi lekvárjánál nincs jobb. Hosszú évek gyakorlata, tapasztalata adódik össze elkészítésükkor, ezt az ízt kiérezni az főzeteik aromáiból. A hozzáadott munka varázslatos módon belekerül az üvegeikbe.

HirdetésHozzávalók

Őszibarack, kilónként 30 dkg cukor, szalicil.

Őszibarack jam Séfbabér

Őszibarack jam Séfbabér

Elkészítés

Az érett őszibarackot jól megmossuk, minden barackot héjastól 8 darabra vágunk és tűzre tesszük egy nagy lábasban. Amikor már puha cukrot adunk hozzá, kilónként 30 dkg cukrot számítunk, és együtt főzzük még negyedóráig. Utána vas felületre (tepsire) állított, felforrósított üvegekbe öntjük és még forrón. Ezt követően beállítjuk a felmelegített sütőben és ott hagyjuk 6-8 órán át. Ez alatt a teteje bebőrösödik. Késhegynyi szalicilt teszünk rá üvegenként és légmentesen lezárjuk, száraz, hűvös helyen tároljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Őszibarack jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »