Mandulatej

Mandulatej Hogyan készülhet házilag a mandulából tej ? Különlegességét a benne lévő ásványoknak köszönheti. Vannak akik kedvelik és vannak akik csak kozmetikumokban használják. Értékét növeli az, hogy ritka, csak nehezen, nagyüzemi körülmények között tehető tartósabbá. Továbbá csodás hatással van a bőrre, segíti annak regenerálását, rugalmasságának megőrzését, a haj és a köröm egészségének, erejének fenntartását. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően, a mandulatej rákmegelőző, és sejtregeneráló hatással rendelkezik, lassítja az öregedési folyamatokat is. Rosttartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol az anyagcsere működésére. Ezért érdemes elkészíteni, akár kozmetikai céllal. Kleopátra is tejben fürdött, miért ne tehetnénk meg mi is.

Hirdetés



Hozzávalók

12 1/2 dkg édes mandula, 1 l forró víz, ízlés szerinti cukor

Mandulatej Séfbabér

Mandulatej Séfbabér

Elkészítés

Nagyon egyszerű. 12 és fél dkg édes mandulát pici vízzel megtörünk. Egy liter forralt vízzel, ízlés szerinti cukorral 15 percig keverjük. Azt követően egy tölcsérbe tett sűrű  tiszta vászon darabon üvegbe szűrjük és jégre tesszük. Ezt 24 órán belül fel kell használni mert nem áll el tartósan.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Mandulatej
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: