Sárgabarack krém 

Sárgabarack krém recept Mi a fiatalság titka ? Talán ez a desszert ? Hiszen mindannyian tudjuk, hogy jól eső érzéssel tölt el bennünket, ha olyan finomságot fogyaszthatunk amelyet szeretünk. Miért is szeretjük, vagy kedveljük pont azt ? Miért esik jól elfogyasztanunk ? Az ételek, desszertek iránti kívánalmaink, nem csak fizikai eredetűek, táplálják a lelket is. A gyümölcs vitaminjai pedig feltöltik a testet.

HirdetésHozzávalók

12 db kajszibarack, 30 dkg cukor, 10 db tojás, 7,5 dl tejszín, 2-3 cs vanília, 6 cs zselatin, mandulaolaj.

Sárgabarack krém Séfbabér

Sárgabarack krém Séfbabér

Elkészítés

12 db érett, de nem túl puha kajszibarackot meghámozunk, magját kivesszük és négy részre szeljük. Ezeket a gyümölcsdarabokat 12 dkg cukorral 5 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjön szét csak üvegesedjen meg. 10 db tojássárgájából, 18 dkg vaníliás cukorból, 75 dl tejszínből gőz felett sűrű krémet főzünk, folyamatosan keverjük habverővel és közben 6 adag zselatint feloldunk benne. A barackok puhább 1/3-át szűrőn áttörjük és a gőzről levett masszába elegyítjük. A többit mandulaolajjal kikent formákba tesszük és a krémet ráadagoljuk, majd kihűtjük, 3 órán át kifagyasztjuk. Ízlésesen tejszínnel, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér          Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Sárgabarack krém
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »