Szilva citromos fazekas nyers

Szilva citromos fazekas nyers. Befőzés másként. Vagyis hogyan készül a citromos szilva jam ? Készíthetünk zselét sütőben és eltehetünk szilvát akár nyersen is.
HirdetésHozzávalók

Szilva, cukor, citrom, rum, vanília, szalicil.

Citromos szilva

5 kg szilvát meghámozunk, 1 és 1/2 kg cukorból sűrű szirupot főzünk és 2 citromot vékony szeletekre vágva, magjait kiszedve, bele teszünk. Amikor a citrom üvegesedni kezd, belerakjuk a szilvát és jam sűrűségűre főzzük. A tűzről levéve 2 dl rumot keverünk bele, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz gőzbe rakjuk.

Fazekas szilva

Egészséges, nem túl érett szilvát, megmosva kimagozva, akkora fazékba rakunk amekkora belefér a sütőnkbe. Kb 5 kg szilvához 1 kg cukrot és egy kis vaníliát keverünk. A fazekat letakarjuk és egyenletes lassú tűznél kb. háromnegyed órán át sütőben tartjuk. A sütőből kivéve üvegekbe rakjuk, a tetejére kis szalicilt teszünk és lezárjuk, szárazon kigőzöljük.

Szilva citromos fazekas nyers Séfbabér

Szilva citromos fazekas nyers Séfbabér

Nyers szilva

6 kg szilvát kimagozunk, ráöntünk 1 kg cukrot és egy napig így hagyjuk. Közben gyakran megkeverjük. A végén 2 deci rumot és 1/2 dkg szalicilt keverünk hozzá, üvegekbe tesszük és lezárjuk.
Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap Séfbabér Web oldal alapítója Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Szilva citromos, fazekas, nyers.
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »