Eper krém

Eper krém, gyümölcs kelyhes desszert finomság. Édes kényeztetés a tavasz első gyümölcseiből. Amikor már nem tudod mire használd fel a plusz gyorsan romlandó gyümölcs szemeket mert nincs annyi, hogy jamet készíts belőlük, talán jól jön ez a recept megoldás.

HirdetésHozzávalók

1 kg eper, 8 db tojás, 45 dkg cukor, 4 dl tej, 5 cs zselatin, 3 dl tejszín.

Eper krém Séfbabér

Eper krém Séfbabér

Elkészítés

1 kg alaposan meg mosott, száraitól megtisztított epret használunk fel. A feléből, lehetőleg a legapróbb szemeket 25 dkg cukorral, 15 percig főzzük. Majd összekeverjük 8 db tojássárgájával, 20 dkg cukorral, 4 dl tejjel, amelyet habverővel folyamatosa verve gőz felett sűrű krémet főzünk. Közben 5 kis cs. lehetőleg piros színű zselatint olvasztunk fel benne. 3 dl tejszínből kemény habot verünk és összekeverjük előbb a már langyosra lehűtött krémmel, majd a krémből kihagyott eperszemekkel. 3-4 órára jégszekrényben hűtjük. Tálalásnál eperszemekkel és tejszínnel tehetjük még kívánatosabbá.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Eper krém
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »