Whip receptek

Whip készítés 3 módja, de hogy jön a bor a tojáshoz ? Igen különleges ital már az elkészítése is annak bizonyul. A hozzáadott alapanyagok és a házi technika jelentőség teljes aromákat hoz ki ebből az italból. Mind a 3 mód különböző végeredményt produkál, és igaz nem sütemény lesz, de habot verünk hozzá.
Hirdetés



Hozzávalók

Fehér bor, citrom, cukor, tojás, fahéj, szegfűszeg

Whip Séfbabér

Whip Séfbabér

Elkészítés

1 liter fehér bort, 1 citromhéján ledörzsölt 12 dkg cukrot, 1 egész fahéjat, 1 citrom levét és 3 tojás sárgáját elhabarunk habverővel és tűzre téve addig verjük amíg emelkedni kezd. Ekkor előmelegített bólés tálba vagy poharakba töltjük. Melegen szokás kínálni.

Fél liter bort felforralunk 5 dkg cukrozott narancs héjjal, fahéjjal, 2 szem szegfűszeggel. Amíg készül egy tálban elkeverünk 18 dkg cukrot, 3 egész tojást, 1 citrom levét és reszelt héját. Majd folytonos keveréssel a forró boros főzethez adjuk, utána az egészet szalvétán átszűrjük és melegített poharakba adagoljuk. Készíthetünk a tetejére 2 dl tejszínből és 8 dkg cukorból habot, melyet elosztva szokás a közepébe tenni egy szem kandírozott cseresznyét.

Forró gőz felett 3 egész tojást felverünk mint ha habot vernénk, közben hozzáadunk 18 dkg cukrot és tovább verjük, majd beletöltünk 1 liter fehér bort és szintén tovább verjük vele, majd 1 darab egész fahéjat és citromlé ( a bor savanyúságától függő mennyiség)következik, és kavarva nem túl vastagra főzzük a gőz felett.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Whip
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »