Narancs jégkrém

Narancs jégkrém vagy fagylalt különbséget csak a nevükben takar. Házi elkészítésének módja a citrom jeges krémekéhez hasonló, illetve a citromot felcseréljük narancsra. Más adalékaiban nincs, esetleges színezésben különböző. Míg a narancsos közkedveltebb, ha színesebb a citromot jégkrém fogyasztását beérjük fehéren. Hűsítő finomságok elkészítéséhez az alábbi recept ötletet ad, két változatban is, tejszínes vagy vize. Aki esetleg még krémesebb lágyabb eredményt szeretne az a narancs levet a vanília alap fagylaltalba keverje vanília nélkül.

HirdetésHozzávalók

1 l víz vagy 8 dl víz+2 dl tejszín, 45 dkg cukor, 5 db narancs.

Narancs jégkrém Séfbabér

Narancs jégkrém Séfbabér

Elkészítés

A vízben a cukrot tűzre téve felolvasztjuk, felfőzzük. Amikor kihűlt hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét és átszűrjük, majd kifagyasztjuk. Savanyíthatjuk citrommal és ételfestékkel színezhetjük sárgábbra. Aki a tejszínes változat mellet dönt a 2 dl tejszínt fagyasztás előtt dolgozza a krémbe. Ez lágyabb kevésbé vizesebb ízt kölcsönöz a jégkrémünknek.

Készíthető úgy is, hogy 25 dkg kockacukrot narancshéjon ledörzsölünk, majd 1,5 dl vízben szálasodásik főzzük, vagyis míg a belőle kiemelt kanál hajszálvékony szálat ereszt. Ezt 8 narancs és 3 citrom levével, 1,5 dl vízzel elkeverve szitán átszűrjük és kifagyasztjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Narancs jégkrém
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »