Pizza tészta

Pizza tészta. Hogyan készül ez az olaszos étel ? Amikor valaki elsajátítja az alap tészta elkészítését, már semmi sem jelenthet számára akadályt minden fajta pizza sütéséhez. Csupán a rátett dolgokat kell variálni úgy lesz, szalámis, kolbászos, vegetáriánus, stb. A tetejére a sajt, az alapra a paradicsomos szósz és a valódi ízét meghatározó fűszer, oregánó hozzáadásával már teljes a siker.

Hirdetés



Hozzávalók

3 dl meleg tej, 2 tojás, 3 evőkanál étolaj, 1/2 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1/2 kg liszt, 1 kávéskanál só.  Rátét: ketchup, sajt, oreganó, továbbiak ízlés szerint.

Pizza tészta Séfbabér

Pizza tészta Séfbabér

Yum

Elkészítés

Az alábbi leírás 3-4 db kerek pizza tepsibe vagy 2 db nagy tepsi való mennyiségnek felel meg. Az ahogyan osztjuk az alapot, a tészta vastagságát is meghatározza, ki hogyan kedveli jobban, vékony tészta több töltelék vagy vastagabb alapon vékonyabb rátét. Kedvedre variálhatod. Aki már ismeri az élesztő kelesztésének fortélyait az alábbi részt, kihagyhatja, csak az összetevőkből kell tésztát készíteni.

Egy bögrébe tegyünk 1 dl langyos tejet, ebbe szórjunk egy pici cukrot, keverjük el benne, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és tegyük meleg helyre, míg futni kezd a bögre falán fel. Közben a többi langyos tejet, 2 db tojást, 1/2 kg lisztet, 3 evőkanál étolajat, kiskanál sót és a cukrot alaposan dolgozzuk össze egy kelesztő tálban. Amikor az élesztő elkezd futni, adjuk hozzá és dolgozzuk alaposan simára a tésztával. Tegyük rá a tál tetejét, vagy akinek ez nem áll rendelkezésére takarja le egy tiszta konyharuhával és tegye lehetőleg meleg helyre kelni, kb 30 percre. Ez az idő attól függ mennyire melegen tartjuk. Amikor ez elkészül, elosztjuk egyenlő részekre. Lisztezett deszkán nyújtjuk olyanra amilyen formában szándékozunk sütni. Lisztes kézzel, kiolajozott lisztezett aljú sütőbe vagy sütőpapírra helyezzük. Ezt a tésztaalapot megkenjük ketchuppal vagy paradicsomsűrítménnyel, megszórjuk oregánóval és rátesszük azokat a dolgokat amelyeket kedvelünk ( szalámi, sonka, tojás, zöldségek stb.), sajttal betakarjuk és forró sütőben kisütjük.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a pizzával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Pizza tészta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »