Málnaszörp recept

Málnaszörp készítés három változata üdítőhöz. A málnaszörp készítéséhez nagyon érett málna szemeket használjunk. Minden recept szerit alaposan össze kell törni, zúzni a szemeket. Az elkészítésének módjai ettől a ponttól eltérőek.

HirdetésHozzávalók

Gyümölcs, cukor.

Málnaszörp Séfbabér

Málnaszörp Séfbabér

Elkészítés

Az összezúzott málnákat teljesen ép zománcozott vagy üveg edényben nem túl meleg helyen, két-három napig erjedni hagyjuk. A harmadik napon a habképződés megszűnik és a lé tisztulni kezd. A megtisztult levet szűrőruhán átszűrjük és lemérjük. Minden kg léhez 75 dkg cukrot veszünk alapul és hét dl vizet. Ezt együtt 10-15 percig forraljuk, a közben keletkező habot leszedjük. Ezután ezt leszűrjük és hozzáadjuk a málnalét, együtt 20-25 percig forraljuk, a keletkező habot szintén leszedjük. A kész málnaszörpöt hagyjuk teljesen  kihűlni, azután üvegekbe töltve légmentesen zárjuk le.   Lehetőleg sötét,hűvös,száraz helye tároljuk. Hígítva vízzel, szódával, nyáron jéggel is remek

Málnaszörp Ili módra

Az összezúzott málnát vele azonos súlyú cukorral üvegbe soronként lerakjuk. 10 nap múlva levet enged és a gyümölcs darabok feljönnek a tetejére. Tiszta ruhán leszűrjük, palackokba töltjük és légmentesen lezárjuk. Ebbe nem kell szalicil, gőzölni sem kell, olyan íze marad mint a friss málnának. A megmaradt cukros magokat felönthetjük vízzel és 1 hét múlva nagyon finom málnabor lesz.

Málnaszörp 3.

6 kg gondosan megtisztított, teljesen érett málnát cserép vagy porcelán edényben összetörünk, leöntjük 3 dl borecettel és azután napos helyen hagyjuk 8 napig erjedni. Majd egy edény felé kötött vászonzacskóba öntjük este és hagyjuk reggelig lecsurogni az alátett edénybe. Ahány liter málnalevet kapunk annyi kg cukorral feltesszük egyet forrni. Ezt követően üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk és 15 percig dunsztoljuk, majd hagyjuk fokozatosan kihűlni.

 

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér          Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Málnaszörp
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »
%d bloggers like this: