Fonott kalács

Fonott kalács, kelt tészta, reggelire, uzsonnára. Kiváló egy bögre folyadék, tej vagy tea kíséretében pompás finomság. Nagyon egyszerű elkészíteni. Aki egyszer elsajátítja a kel tésztákkal való kezelési formát, imádni fogja ezt a receptet. A kalács sütés szintén hagyományaink része. A húsvéti kalács sütés a legelterjedtebb.

HirdetésHozzávalók

6 dl meleg tej, 3 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott margarin, 5 dkg élesztő, 1 kg liszt, 2 kis kanál só.

Fonott kalács Séfbabér

Fonott kalács Séfbabér

Yum

Elkészítés

Legelőször elkészítjük a kovászt. 1 dl tejet megmelegítünk és egy csipet cukor kíséretében belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kelni hagyjuk. A kelesztő tálunkba beleszórjuk a lisztet. Abba pedig a 2 kis kanál sót, a 2 evőkanál cukrot. Megmelegítjük a tejet és megolvasztjuk a margarint. Ezeket a lisztre öntjük, bele ütjük a két tojás sárgáját, és a megkelt kovásszal alaposan összedolgozzuk. A kelesztő tál tetejét rátesszük és meleg helyen 30-40 percig kelni hagyjuk. Amikor megkelt a tészta 3 egyenlő részre választjuk és lisztezett felületen rudakat sodrunk belőle. A rudakat összefonjuk hármas fonással, a két végét behajtjuk. Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és ismét kelni hagyjuk 15-20 percig. A tojások fehérjét megcukrozzuk és a kalácsra kenjük. Ezt követően közepes hőfokon kisütjük.
Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. Az kalácsokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Fonott kalács
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »