Baileys krémlikőr recept

Baileys krémlikőr Házi készítés két módja. Az alábbi receptek segítséget nyújtanak abban, hogy a saját kis konyhádban, alacsony költségkerettel készítsd el, e nemes Ír származású finom italt. Természetesen 18 éven felülieknek ajánlott recept és fogyasztásra, alkohol tartalma miatt. Télen a meleg italokat részesítjük előnyben, míg nyáron a hidegeket. Ettől függetlenül a Baileys mindenkor jégkockákkal javasolt, mint a legtöbb alkohol tartalmú ital, mert az alacsony hőfok lassítja a felszívódását.

Hirdetés



Hozzávalók:

Konyakosan: 3 dl tejszín,  1cs vaníliás cukor, 3 evőkanál vaníliás cappuccino, 20 dkg porcukor  1 tojás sárgája, 2  dl konyak.

Rummal vagy whiskyvel: 1 tubus sűrített tej, 2 dl rum vagy  whisky, 0,33 dl tejszín, 1 púpos evőkanál kakaópor, 1 púpos evőkanál porcukor, 1 kis üveg vanília aroma.

Baileys krémlikőr Séfbabér

Baileys krémlikőr Séfbabér

Elkészítés

Konyakosan: Készíthetjük turmixgéppel is, ebben az esetben a rumot az alapanyagok összedolgozását követően keverjük bele. Egyéb esetben előbb a 3 dl tejszínt dolgozzuk össze az 1 tojás sárgájával. A por állagú összetevőket előbb egymással elkeverjük, 1 csomag vaníliás cukrot a 20 dkg porcukrot és a 3 evőkanál vaníliás kappuccinot. Ezt követően az egészet alaposan összedolgozzuk, és legvégül keverjük el egyenletesen a 2 dl konyakot benne. Az így készült italt üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Használat előtt felrázandó !

Rummal vagy whiskyvel: Itt is az előzőekhez hasonló képen járunk el. Előbb a folyékony állapotú alapanyagokat dolgozzuk össze. Kinyomjuk egy edénybe az 1 tubus sűrített tejet, a 0,33 dl tejszínt és a vanília aromát. A púpozott evőkanál kakaópor és porcukrot előbb elkeverjük egymással, és utána dolgozzuk a többivel össze. Majd legvégül adjuk hozzá a 2 dl. rumot vagy whiskyt. Szintén hűtőben tároljuk és használat előtt összerázzuk. Jégkockákra töltjük pohárba.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér         Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Baileys krémlikőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »