Csipkebogyóíz

Csipkebogyóíz Vadon termő piros bogyó mire is jó ? A jéghátán is megél az ember, szokás mondani, de ez a jam  bizonyítja. Alap esetben ki gondolná, hogy ez a kis rózsaféle bokor termése ehető.  Ráadásul igazi  vitamin forrás. Nem csak forró vízben áztatva teaként, befőzve lekvárnak ásványi anyagokat biztosít télire.

Hirdetés



Hozzávalók

1,5 kg csipkebogyó, 0,75 dkg cukor

Csipkebogyóíz Séfbabér

Csipkebogyóíz Séfbabér

Elkészítés

Az érett bogyókat a kocsányától és a szárától megtisztítjuk, megmossuk. 3-4 dl vízzel puhára főzzük, majd szitán áttörjük, Ügyelni kell arra, hogy a magokat ne nyomjuk széjjel, mert a bennük lévő finom pehelyszerű gubacs élvezhetetlené teheti a dzsemünket. Az áttört paradicsomszerű anyagot lemérjük és egy kg-hoz 75 dkg cukrot számítva tűzre tesszük. Folytonos keverés mellet 25-30 percig főzzük. Felforrósított üvegekbe töltjük. Így hagyjuk kihűlni és másnap lezárjuk. Hűvös sötét helyen tároljuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Csipkebogyóíz
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »