Köszméte befőtt

Köszméte befőtt más néven egres és málna befőtt. A két gyümölcs befőzése azonos módon történik, különbséget csak a hozzáadott cukor mennyisége tehet. Az is csak azoknál, akik a málnát savanykásabban szeretnék eltenni. Tehát az alábbi leírást szükséges követnie azoknak, akik így szeretnék üvegekbe tenni és tárolni ezeket a gyümölcs féléket.

HirdetésHozzávalók

Köszméte vagy málna, 1 liter vízhez 30-35 dkg cukor, 4-5 szem szegfűszeg.

Köszméte befőtt Séfbabér

Köszméte befőtt Séfbabér

Elkészítés

a kemény húsú egészséges gyümölcsöket megmossuk, kocsányaikat eltávolítjuk. Az üvegekbe tesszük és elkészítjük a felöntő levet. 1 liter vízhez 30-35 dkg cukrot és 4-5 szem szegfűszeget adunk, felforraljuk habját eltávolítjuk. A gyümölcsökre öntjük és légmentesen lezárjuk az üvegeket. Majd langyos vízzel telt edénybe helyezzük és lassan felmelegítjük 80-85 C fokra, ezen a hőmérsékleten 20 percig tartjuk. Elzárjuk és így hagyjuk kihűlni.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Köszméte befőtt Málna befőtt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
Translate »