Párizsi krém

Párizsi krém, amely több csokoládéval már Rokokó krém. Azonos összetevőkből, azonos módon készül mind kettő. Az előbbit elemi állapotában kehelyként is tálalhatjuk, míg a rokokó krémmel tortákat mignonokat szokás tölteni.

Hirdetés



Hozzávalók

1 kg-hoz, 40 dkg cukor, 15 dkg kakaópor, 25 dl tejszín, 30 dkg vaj, 2 cs vaníliacukor

Párizsi krém Séfbabér

Párizsi krém Séfbabér

Elkészítés

Az összes alapanyagot egy edényben lassú tűznél, folyamatos habverővel való keverés mellett felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az alapvajkrémhez ízlés szerinti mennyiséget keverünk. A szokásos 15-20 % arány, így kiváló csokoládé krémet kapunk A rokokó krém elkészítésénél több párizsi krémet és arányaiban több csokoládét használunk. Fontos az alapos intenzív keverés, habosítás a krémek készítésénél, mer több levegő bejuttatásával habosabb, légiesebb állagot érünk el. Ezáltal nem lesz túl tömény, émelyítő a velük készült desszert.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Párizsi krém
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: