Lecsó eltevése

Lecsó eltevése. Hogyan készíthetjük tartósra ? 3 változat A lecsó befőzésnek több módja is ismert. Itt most három általam ismert változatát írom le. Az egyiknél a főszere a paprikáé és a paradicsomé. A másik eljárásnál már a hagyma is hozzárendelt, és zsírral készül. Mindenki kiválaszthatja számára melyik a kedvezőbb, akár a felhasználás szempontját figyelembe véve, akár az elkészítés menetét.

HirdetésHozzávalók

Paprika, fele annyi paradicsom, só, szalicil vagy nátrium benzoát, 2. változat + hagyma és zsír

Lecsó eltevése Séfbabér

Lecsó eltevése Séfbabér

 

Elkészítés

Jó húsos zöldpaprikát válogatunk össze, alaposan megmossuk és felszeleteljük. Majd enyhén sós vízben gyengén előfőzzük, úgy 2 perci. Szitán át szűrjük és alaposan lecsorgatjuk. A fele annyi mennyiségű paradicsomot mint a paprika súlya, megmossuk és szitán áttörjük illetve lepasszírozzuk és sűrűre befőzzük. A lecsorgatott zöldpaprikával megtöltjük az üvegeket és felöntjük a paradicsommal. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és légmentesen lezárjuk. Utána dunsztoljuk vagyis gőzfürdőben 20-25 percig főzzük és ugyan abban a tálban hagyjuk kihűlni.

Lehet úgy is eltenni, hogy a kipasszírozott paradicsommal jól felfőzzük a szeletelt paprikát. Melegen hozzákeverünk, kevés, vízben feloldott nátrium benzoátot, kg-ként 1 1/2 grammot. Üvegekbe öntjük és amikor kihűlt, lezárjuk. Az így eltett lecsót nem kell dunsztolni, vagyis gőzölni. Felhasználáskor úgy járunk el vele, mintha friss lecsót készítenénk.

A következő változatnál bő zsírban megdinszteljük a szükséges, igény szerinti vékony szeletekre vagdalt vöröshagymát és a paprikát. A paradicsomot kipasszírozzuk, felfőzzük és hozzákeverjük a dinsztelt paprikához, összekeverjük. Amikor félig meghűl üvegekbe töltjük. Késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére és lezárjuk az üvegeket.

Fontos az eltevés módjának kiválasztásakor, hogy milyen ételek elkészítésére szánjuk. Egyedi igényeink szerint érdemes választani. Fontos hogy a paprika mennyisége közel duplája legye a paradicsoménak.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Summary
recipe image
Recipe Name
Lecsó eltevése
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »