Málna jam

Málna jam készítése íz harmónia megtartásával. A málna közkedvelt gyümölcs csemege félék egyike. Nagyon kellemes magáról a bokorról szedegetve enni is. Igaz nem higiénikus, mégis fincsi. A málna jam pedig kifejezetten ínyencségnek számít, mert még a bő termő bokroknál is alaposan meg kell dolgozni a szüretelésével. Sok kis apró szem szükséges egy-egy üveg befőzéséhez. Minél rövidebb ideig forraljuk, annál több aroma marad meg a gyümölcsben. Ezért törekedni kell a legérettebb szemek begyűjtésére és elkészítésére.

 

HirdetésHozzávalók

1,30 kg málna és hozzá 65 dkg cukor, késhegynyi szalicil üvegenként.

Málna jam Séfbabér

Málna jam Séfbabér

Elkészítés

A megtisztított és érett málna szemeket egy sűrű szitán nyersen áttörjük. Az áttört málnaszemekhez hozzáadjuk a cukrot vagyis 1,3 kg málnához 0,65 dkg cukrot. Majd főzőedényben erős tűzőn, folytonos keveréssel befőzzük. A keletkező habot egyszer kétszer leszedjük. Mintegy 10 perc főzés után mintát veszünk, és ha a cseppek a levegőn megszilárdulnak, megkocsonyásodnak, meleg tiszta üvegekbe töltjük. Másnap szalicilt teszünk a tetejére és lezárjuk. Száraz hűvös helyen tároljuk. A leírt mennyiségből 1,5 kg málna dzsemünk lesz.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Málna jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »