Vanília fagylalt recept

Vanília fagylalt készítése Tejes jégkrémek alap receptje. Az összes jeges finomság elkészíthető az  alábbi leírás kedvünk szerinti ízesített változatával. Házilag is nagyon finom fagylaltot kreálhatunk.

HirdetésHozzávalók

10 adaghoz: 1 l tej, 32 dkg cukor, 6 db tojássárgája, 1/2 rúd vanília vagy 3cs vaníliás cukor, esetleg aroma.

Vanília fagylalt Séfbabér

Vanília fagylalt Séfbabér

Elkészítés

Az alapanyagok űrtartalmának a duplája mértékű fazékban felteszünk 8 dl tejet forrni a vaníliával.  Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, és 2 dl hideg tejjel simára dolgozzuk. Folyamatosan kevergetve, hogy le ne ragadjon, felforraljuk. Majd a felforrt vaníliás tejhez óvatosan adagoljuk. Amikor együtt is felforrt, levesszük a tűzről. Vigyázni kell vele, mert könnyen kifut. Sűrű szitán átszűrjük és hűlni hagyjuk, majd fagyasztjuk. Amennyiben alapként alkalmazzuk 1-2 óráig a tovább készítés előtt, hűtőszekrényben tárolhatjuk. Az elkészült fagylalt -15-16 C° fokon napokig tárolható.

Fagyasztásnál 25-50 % felhabzás következik be, tehát térfogata ennyivel megnövekszik. Fagyasztó hiányában, egy nagyobb edénybe törött jeget tehetünk, ezt meghintjük konyha sóval, a fagyasztani kívánt krémet egy kisebb edényben közzé tehetjük és forgatjuk. Többszöri forgatás után az egész anyag megfagy. Arra vigyázni kell, hogy sós lé ne kerüljön közzé. A fagylaltot erre a célra szolgáló vízbe mártott kanállal tálaljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Vanília fagylalt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: