Lecsó rizsesen

Lecsó rizsesen füstölt kolbásszal. Házias ízekkel, finoman. Ez a recept amely után, már bocsánat de én is megnyalom a tíz ujjam. Legalább is ahogyan az édesanyám készíti. Mert gyakorlott háziasszonyok is jól tudják, hogy azonos recept alapján sem ugyan az, az íze az ételnek, ha más készíti. Itt most nem akarok magam ellen beszélni, de nagyon érvényes a konyhára is az a mondás “ahány ház annyi szokás”. Viszont, ha hozzáadja ki ki a maga szája íze szerint a fűszerezést, biztosan tudom Isteni lesz. A Magyar konyhától elválaszthatatlan a lecsó főzés.

Hirdetés



Hozzávalók

1 kg zöldpaprika, 75 dkg paradicsom vagy 1 kg konzerv lecsó, 7 dkg zsír, 15-20 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 1/2 dkg őrölt pirospaprika, 10 dkg füstölt kolbász. 30 dkg rizs. ( tojás)

Lecsó rizsesen Séfbabér

Lecsó rizsesen Séfbabér

Yum

Elkészítés

A készítését kezdjük azzal, hogy a rizst, a szokásos módon majdnem teljesen készre főzzük, 6 dl enyhén sós vízben. Vagyis felforraljuk és lefedett állapotban sütőben 10 percig pároljuk. Közben a paradicsomokat forró vízbe rakjuk és belőle kivéve a héját lehúzzuk, negyedekre vágjuk. Akit nem  zavar a héja a kész ételben csak darabolja fel. A zöldpaprikának kiszedjük a csumáját és 5-6 darabra vágjuk. A füstölt kolbászt kissé megpirítjuk a wok-ban. Majd hozzáadjuk a zsírt és az finomra szeletelt hagymát. Amikor kellően megpirult, hozzáadjuk az elkészített zöldpaprikát és paradicsomot is. Megfűszerezzük sóval, pirospaprikával és lassan puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, belekeverjük a rizst és készre főzzük, ha szükséges kevés vízzel hígítjuk.

Aki akar üthet bele néhány tojást is, ez segít abban az esetben, ha elhígítottuk. A tojásos lecsó is így készül, akkor a rizs helyett használjuk. A füstölt kolbász helyettesíthető, füstölt szalonnával, de a lecsókolbász is megteszi. Abban az esetben, ha paprika túl erős, előbb forrázzuk le.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A lecsóval kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Lecsó rizsesen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »