Sült burgonya 3 fajta elkészítése.

Sült burgonya 3 fajta elkészítése. Hasáb. Pirított. Szalma. A burgonya mindenki számára a közkedvelt köretek között szerepel. Ez a recept leírja hogyan készíthető a Hasáb burgonya (Pommes frites), Pirított burgonya (Pommes soutes) és a szalma burgonya (Pommes Pailles). Tulajdon képen a végső teendő azonos mind 3 esetben, forró zsírban vagy olajban wokban kisütjük.

Hirdetés



Hasáb burgonya

Hozzávalók

1,5 kg burgonya, 25 dkg zsír, 2 dkg só, 1/2 csomag petrezselyem.

Sült burgonya Hasáb burgonya Séfbabér

Sült burgonya Hasáb burgonya Séfbabér

Yum

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk. Kb. 5 cm hosszú és 6 mm vastag hasábokra daraboljuk. Megmossuk, majd tiszta ruhával szárazra töröljük. Ezt azért szükséges mert így a forró zsír nem fog csapkodni és nem habosodik fel. Wokban forró zsírban ropogós pirosra sütjük. Megsózzuk és apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel meghintjük. Minden sült burgonyát a fogyasztás előtt közvetlen süssünk, mert amikor kidermed nem lesz ízletes.

Pirított burgonya

Hozzávalók

1,5 kg burgonya, 2 dkg só, 8 dkg zsír, 1/2 csomag zöld petrezselyem.

Pirított burgonya Séfbabér

Pirított burgonya Séfbabér

Yum

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük. A megfőtt burgonya héját lehúzzuk. Amikor kihűlt feldaraboljuk, meg sózzuk.  A wokban, forró zsírban gyakori forgatás közben, pirosra kisütjük

Szalma burgonya

Hozzávalók

1,5 kg burgonya, 2 dkg só, 25 dkg zsír

Szalma burgonya Séfbabér

Szalma burgonya Séfbabér

Yum

Elkészítés
Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk a szokásos módon. Vágó deszkán egy éles késsel vékony metéltre vagdaljuk. Vízben alaposan megmossuk és tiszta konyharuha segítségével alaposan szárazra töröljük. A wokba tesszük a zsírt, felforrósítjuk és a burgonyát benne ropogósra sütjük. Tálalás előtt megsózzuk. Melegen kínáljuk.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A burgonyával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Sült burgonya
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »