Bár titkok

Bár titkok Amit egy szuper pultosnak tudnia kell. Az italok a vendég kérésére és szeme láttára kerül a pohárba, ezért az ital keverőnek minden mozdulatának szakszerűnek, biztosnak kell lennie. Vannak kevert italok amelyeket a világ táján mindenhol azonos összetevőkből állítanak össze, ezeket a standard italokat jól kell ismerniük, összetevőitől eltérni nem szabad mert akkor már más lesz az ital. Ezt szükséges észben tartaniuk mert nem nézhetik közben a receptet. Fontos, hogy minden mozdulata gyors, biztos és elegáns legyen.

Hirdetés



Bárfelszerelések

A bárfelszerelés legfontosabb kelléke a két részből álló shaker, amely arra szolgál, hogy a tojással és más sűrű italokkal készült keverékeket jéggel összerázza. A két egymásba illő pohárrésznek jól kell záródnia, hogy rázás közben az ital ne tudjon kifolyni. Szénsavas italokat tilos benne keverni, egyrészt szétnyomhatja más részt az ital szénsav tartalma elvész. A világ receptjei meghatározzák melyek azok az italok amelyeket shakerben kell készíteni, melyek amelyeket keverőpohárban.

Bár titkok 2 Séfbabér

Bár titkok 2 Séfbabér

A keverőpohár kb 3 dl űrtartalmú, vastag üvegből készült, teljesen egyenes falú pohár, amelyben a megfelelő mennyiségű jég elhelyezése után a keverendő italokat öntjük. Ezt bal kézben tartjuk és jobb kézzel hosszú szörpkanállal addig keverjük amíg a pohár fala kívül homályos nem lesz. Azután a pohárra helyezzük a lapos szűrőt, mutató ujjunkkal rászorítjuk és a koktélos pohárba töltjük.

Bár titkok  Lapos szűrő a keverőpohár felületénél valamivel nagyobb, kerek, teljesen lapos ezüstlap, apró lyukkal fogóval. Szörpkanál, kávéskanál szerű, a keverőpohár magasságánál valamivel hosszabb nyéllel.

Ital készítés szabályai

Az italokat nem szabad sem túl rövid, sem túl hosszú ideig keverni. Ha rövid ideig keverjük a különböző ital alkatrészek nem keverednek el jó, nem adják ki azt a harmonikus össz-ízt, amely az illető ital fő jellemzője, ezen kívül az ital langyosan kerül a pohárba. A túl erős keverés következtében az ital felvizesedik, így ízben és tartalomban veszítenek.

A gyümölccsel díszített italoknál a a vendég előtt mindig villa kanál segítségével helyezzük a pohárba. A legtöbb koktélt elkészítés után egy citrom szeletkével a pohár felett összenyomva a citromhéj olajával illatosítunk. A citromhéj étheres, erősen aromás ízesítő, amelynek oly erős az illata, hogyha ezt túlzott mértékben alkalmazzuk, az ital eredeti zamatát ronthatjuk el vele. A citromhéjszeletet a hüvelykujj és a mutatóujj között szorítva kb 3 cm magasságban a pohár felett, forgó mozdulattal szorítjuk össze. ez az egyetlen olyan munka amit puszta kézzel végzünk a vendég előtt.

Nagyon fontos, hogy az ital keverő tisztában legyen azzal, hogy a különböző, sokféle báritalt milyen pohárba kell tölteni.

Bár titkok Séfbabér

Bár titkok Séfbabér

A következő részben mint bár titkot a világ legismertebb standard italok receptjeit ismerheted meg. Mint például a világon mindenhol ismert Bakardi koktél és Bronx koktél.

      Bakardi koktél                         Bronx koktél
  • 1/4 Citromlé                                      1/4 Narancslé
  •  1/4 Gin                                              1/4 Gin
  •  1/2 Baccardi rum                            1/4 Olasz Vermouth
  • 1 csepp cukorszirup                        1/4 Francia Vermouth

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér          Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Bakardi koktél  és Bronx koktél
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »