Linzer

Linzer finom omlós, lekváros apró sütemény. Hazánkban ez a lekváros sütemény is a hagyományos sütemények sorát bővíti. Több fajta lekvárral dzsemmel készíthető, de a legelterjedtebb és a legfinomabb a barack ízes változata.

Hirdetés



Hozzávalók

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 cs. vanília cukor, 2 db tojás, 1kávéskanál  rum vagy aroma, 1 citrom reszelt héja, barack lekvár.

Linzer Séfbabér

Linzer Séfbabér

Yum

Elkészítés

Előveszünk egy tálat. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliát és porcukrot. A két tojást szétválasztjuk és a sárgáját, a rumot vagy aromát, 1citrom reszelt héját szintén a tésztához adagoljuk. Alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. Egy órára hűvös helyen pihentetjük.

Azután egy lisztezett felületen, nyújtódeszkán ceruza vastagságúra kinyújtjuk. Általunk kedvelt vagy rendelkezésre álló formákra kiszaggatjuk. Felének a közepét is kisebb formában kivesszük, ez lesz a teteje. A formázásnál leesett tészta darabokat újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg mindet fel nem használjuk. A kész formák felét lekvárral, barack ízzel megkenjük, párban összeragasztjuk. Tepsibe téve, kellő távolságra helyezzük őket egymástól. Nagyából annyi legyen az üres hely, mint amekkorák a sütik. A tetejüket tojások fehérjével megkenjük és forró sütőben kisütjük. A kész sütemény tetejét porcukorral megszórjuk.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. Az édességekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzer
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »