Vajkrémek

Vajkrémek. Hogyan készíthetsz finom alap krémet ? Lehet könnyű desszert és lehet sűrű nehéz krém, amelyet sütemények töltésére, bevonására alkalmazunk. Minden az elkészíts módjától függ. Nem mindegy, hogy felfőzzük a hozzáadott cukor mennyiségét vagy csak porcukor formájában dolgozzuk hozzá. A sűrű változat kakaóval ízesítve mint a boltban kapható, elsősorban üveges  finomság, kenyérre kenhető. Lehet habos könnyű desszert is.

HirdetésHozzávalók

46 dkg cukor, 46 dkg vaj, 1,6 dl víz.

Vajkrémek Séfbabér

Vajkrémek Séfbabér

Elkészítés

A 46 dkg cukrot és az 1,6 dl vizet egy nagyon tiszta edényben felfőzzük. Fontos, hogy olyat használjunk amit nem alkalmazunk fűszeres ételek készítésére. Egy csésze hideg vízbe ecsetet teszünk és a már forrásban lévő cukros lé edényének széléről a kikristályosodó cukrot visszamossuk a hideg vizes ecsettel. Ezt, ha szükséges többször ismételjük és a tetejéről a habot is szedjük le.

Fontos, hogy szemcsés cukor ne maradjon a folyadékban, mert az egészet kristályossá teszi. 5-10 perc főzés után mintát veszünk, úgy hogy egy tiszta fakanalat hideg vízbe mártunk, ezt követően a főzetbe és ismét a hideg vizes csészébe. A róla kézzel lemorzsolt krémnek, az ujjaink között puha golyót kell alkotniuk. Akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Addig egy másik edényben a 46 dkg vajat habverővel habosra kikeverjük és a kihűlt cukoroldatot belecsorgatjuk, közben folyamatosan keverjük.

Készíthetjük úgy is, hogy a cukrot porcukor formájában egyszerűen habosra keverjük a vajjal. Ebben az esetben a cukorszemcsék nem olvadnak el teljesen és nehezebb töményebb krémet kapunk. Fontos, hogy a krémet alaposan kikeverjük, hogy ezáltal sok levegőt vigyünk bele, mert attól válik könnyebb és habszerűvé. Mind e  mellett a krém dúsabb lesz.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Vajkrémek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »