Puncs

Puncs Az eredeti teás, tojásos meleg ital receptje. Elsősorban a  téli ünnepek kedvenc italai a puncsok. Kis költséggel nagyobb mennyiséget tudsz készíteni a leírás alapján.

HirdetésHozzávalók

1,25 l tea, 8 tojás, 5 evőkanál cukor, 4 szem kockacukor, 1 citrom, 1 l rum.

Puncs Séfbabér

Puncs Séfbabér

Elkészítés

1,25 l vízből erős teát főzünk. Addig egy tálban 8 tojás sárgáját, 5 evőkanál cukrot, 4 db kockacukorral lemorzsolt citrom héját és 1 citrom levét 20 percig kavargatunk. Az utolsó 5 percben hozzá öntjük a teát és annyi rumot, hogy az edény felénél ne legyen több. Ezt szüntelen erős habarásközt addig főzzük amíg a habja az edény szélén emelkedni kezd. Utána legalább 1 dl rumot öntünk hozzá és puncsos edénybe töltjük, kancsóba vagy tálba. Amennyiben hőálló tálat választunk, a puncs tetejét meglocsolhatjuk 3 kanál rummal és ezt meggyújtva tesszük asztalra.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Puncs
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »