Spékelés pácolás bundázás

Spékelés pácolás bundázás Szakács technikák. Az a háziasszony, aki lelkesedéssel és szeretettel végzi a konyhai teendőket a sütés főzés mesterséget művészetté fejlesztheti. A tűzdelés ami a spékeléssel azonos, a pácolás és a bundázás ennek a tudománynak alap ismereteinek részét képezik. Ezekkel az eljárásokkal még ízletesebbé, változatosabbá tehetjük étrendünket.

Hirdetés



 

Spékelés pácolás bundázás Séfbabér

Spékelés pácolás bundázás Séfbabér

Spékelés vagyis tűzdelés

Igen sokszor előforduló és igen hasznos konyhai technika a spékelés vagyis tűzdelés. Mindannyian találkoztunk már olyan húsokkal amelyeket megtűzdelve ízletesebbé váltak. Legfőképpen szokás foghagymával vagy soványabb egészben sül húsféléket szalonnával megspékelni. Az az a kés hegyével szúrt mélyedésbe ezeket beledugdosni vagy a szalonnával körbe tekerve hústűvel ráerősíteni sütni.

Pácolás

Ez a húsok kezelésénél, fogyasztásra előkészítésénél szokványos eljárás. Különböző fűszereket keverünk sonkánál vízzel, sütés előkészületeként pedig  olajokban, ebben tartjuk a húsféléket, így a fűszerek alaposan átjárják és még ízletesebb végeredményt kapunk. A sonkánál több hétig más esetben 1-2 napig tart ez a folyamat.

Bundázás

Ebben az esetben a bundázni illetve rántani való húsokat, zöldséget esetleg gyümölcsöket, előbb lisztben majd felvert tojásokban, esetleg zsemlemorzsában vagyis prézliben is megforgatjuk sütés előtt. Készíthető úgy is, hogy a lisztet és tojást összekeverjük és ebben forgatjuk meg a lisztben előforgatott rántani valót. Ilyenkor vastagabb dúsabb végeredmény várható.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Spékelés pácolás bundázás
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »