Erőleves recept

Erőleves recept Hogyan készül Kertészné módra ? Az erőlevesek lehetnek csontleves alapúak, de igazi ízeit a zöldségek össz aromái alkotják. Ezért bőséges hozzáadással elegendő lehet a sós víz alaplének. A fűszerezését kiegészíthetjük kevéske borssal, néha pici pirospaprikával. Egyes településeken a húslevest is paprikázzák.

HirdetésHozzávalók

15 dkg sárgarépa, 10 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 5 dkg csírág (spárga), 5 dkg gyenge cukorborsó, 10 dkg tisztított kelvirág. Leves betét.

Erőleves Séfbabér

Erőleves Séfbabér

Elkészítés

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert megtisztítjuk és apróra daraboljuk. Alaposan megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Külön edényben puhára főzzük a megtisztított borsót, csírág fejeket és a rózsáira szedett kelvirágot. Túl puhára főzni nem szabad. Ezeket leszűrve a tányérok aljára tesszük és rámerjük a kész erőlevet. Amelyben, ha akarunk  tésztát is belefőzünk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a leírtakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér          Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Erőleves recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »