Barack fagylalt

Barack fagylalt sárga és őszibarackból egyaránt remek. Az alaposan megtisztított, meghámozott barackokat passzírozás előtt apró darabokra szeleteljük a könnyebb feldolgozás érdekében. Télen, ha kedvünk támadna egy kis jeges finomságra a barackokat, illetve gyümölcsöket helyettesíthetjük 40 dkg lekvárral, jammal.

HirdetésHozzávalók

1 l víz vagy 8 dl víz + 2 dl tejszín, 45 dkg cukor, 45 dkg barack, citromsav, étel festék

Barack fagylalt Séfbabér

Barack fagylalt Séfbabér

Elkészítés

1.

l. víz vagy 8 dl víz + 2 dl tejszín, 45 dkg cukor, 45 dkg barack, citromsav, étel festék. A vizet feltesszük főni a cukorral, amikor teljesen elolvadt benne, hűlni hagyjuk a cukor oldatot. Közben a 45 dkg barackot átpasszírozzuk, és az így nyert gyümölcsvelőt hozzáadjuk a kihűlt léhez. Savanyításhoz citrom vagy borkősavat használhatunk, párcsepp ételfestékkel színezzük, ha tejszínnel készítjük azt egyenletesen beledolgozzuk és kifagyasztjuk a kész krémet.

2.

Készíthetjük így is: 50 dkg barackot áttörve beletesszük 50 dkg cukorból és 0,5 l vízből főtt szirupba és összekeverjük 4 db citrom levével és 0,5 l hideg vízzel, színezzük. Majd kifagyasztjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Barack fagylalt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »