Tök lekvár dióval

Tök lekvár dióval. Különleges ízek olcsón. Aki még nem kóstolta feltétlenül érdemes megpróbálnia. Nagyon kis költséggel, könnyen előállítható. Főleg ha megterem a kertben. Kiváló reggelihez, uzsonnához, vagy esetleg vacsorára.

HirdetésHozzávalók

1 kg tökhöz, 50 dkg cukor, 5 szem szegfűszeg, 2 dkg narancshéj, 1 g citromsav, 20 dkg dió.

Tök lekvár dióval

Tök lekvár dióval

Elkészítés

Az egészséges, zsenge, sárga tököt megmossuk, szárazra töröljük. Ketté vágjuk, magjait eltávolítjuk. Kockákra vágjuk vagy még jobb, ha legyaluljuk. A tököt kevés vízzel 1 kg-ot 1 dl vízzel puhára főzzük. Tök kilójaként egy másik edényben felteszünk főni 2 dl vízhez 50 dkg cukrot, 5 szem szegfűszeget, 2 dkg narancshéjat, 1 g citromsavat. Ezt felforraljuk, közben a képződött habot eltávolítjuk, majd leszűrjük. A tökpüréhez hozzáadunk 20 dkg diót és a szirupot, ezt folyamatos keveréssel 10 percig főzzük. Majd előmelegített széles szájú üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk, hagyjuk másnapig kihűlni.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tök lekvár dióval
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »