Bélszínszelet pirított gombával

Bélszínszelet pirított gombával. Egy újabb ínyenc recept a vörös húsok kedvelőinek. Akik szeretik a gombát és talán jól is ismerik, ezért tudnak biztonságosan bánni vele. Legalább is nagyon fontos, hogy biztonságos forrásból kell beszerezni. Legjobb üzletben vásárolni. Így nem érhet bennünket kellemetlenség a fogyasztásakor.

Hirdetés



Hozzávalók

90 dkg bélszín középrész, 3 dkg só, 10 dkg zsír, 25 dkg gomba, 1,5 dkg őrölt bors, 8 dkg vaj, 1 csomag zöldpetrezselyem, 5 dkg hagyma. Aki köretnek akarja 30 dkg rizs.

Bélszínszeletek pirított gombával

Bélszínszeletek pirított gombával

Yum

A teljesen letisztított, lehártyázott vesepecsenyét 10 egyenlő szeletre vágjuk, tenyereink között kissé lelapítjuk őket. Meg sózzuk és behintjük az őrölt bors felével.

A gombát hideg vízben megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Az összedarabolt zöldpetrezselymet és hagymát zsírban, világosra pirítjuk, beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és nyílt lángon hirtelen 4-5 percig pirítjuk, utána a tűzhely szélén tálalásig melegen tartjuk.

A hússzeletek mindkét oldalát nyílt lángon pirosra sütjük, ez 3-4 perc. Rögtön kivesszük a zsírból. Melegen tálaljuk.

Aki rizzsel szeretné, a 30 dkg rizst az ismert módon, vagyis 6 dl vízben pici olajjal, sóval felfőzzük, ezt követően 20 percre fedő alatt meleg sütőben tartjuk, illetve pároljuk hozzá.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A húsokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Bélszínszelet pirított gombával
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »