Sertéspörkölt recept

Sertéspörkölt a Mi hazánkban elterjedt étel, szeretjük. Bár egyes országok hagyományai és a szokások különbözősége miatt, vannak elitérések a húsok fogyasztását illetően. Az ez iránt érdeklődőknek ez egy jó recept.

Hirdetés



Hozzávalók:

90 dkg sertéslapocka, 8 dkg zsír 20 dkg hagyma, 2 dkg só, 1,5 dkg pirospaprika, 3 dkg paradicsompüré, 12 dkg lecsó, 1g köménymag, 1 dkg fokhagyma.

Elkészítése:

A lapockát kisebb kockákra vágjuk, megmossuk. A finomra vágott hagymát zsírban sárgára pirítjuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a paprikát és a paradicsompürét, jól elkeverjük majd felöntjük kevés vízzel és néhány percig forraljuk. Utána hozzátesszük a húst, megszórjuk sóval, és az őrölt köménymaggal, bár elárulom, hogy a recept szerint ez az étel hagyományos módon nem tartalmaz borsot, de aki kedveli az erősebb ízeket tehet hozzá ízlése szerint, én még a babér levéllel is kiegészítem 1-2 levél. Kellemes pikáns ízt kölcsönöz az ételnek. Így fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben időnként megkeverjük és az elfőtt vizet az edény tartalmának szintjéig pótoljuk. Párolás közben hozzáadjuk a lecsót vagy, 2 közepes zöldpaprikát és paradicsomot apró cikkekre szeletelve, így pároljuk készre. Arra ügyeljünk a víz pótlásánál, hogy mindig csak annyi legyen rajta ami a húst éppen ellepi. A főzés vége fele a fedő eltávolításával párologtassunk el a léből, hogy sűrűbb szaftos legyen. Köretnek tarhonyát, galuskát, tésztaféléket vagy sós burgonyát tálaljunk hozzá

Tanács:

A pörkölt hús lehet a sertés más részéről származó is, aki a soványabbat kedveli, használjon combot. Igaz költségesebb, de akinek számolni kell a kalóriákat és kedveli a sertéspörkölt ízvilágát, a zsírt olajjal helyettesítve fogyaszthatóvá válhat. Azok akik nem kedvelik a hús ételeket mégis szeretnének vele kedveskedni szeretteiknek, elkészíthetik úgy is, hogy az alaplébe tesznek bele minden hozzávalót, a hagyma megdinsztelése után. Ezek összefőzését követően helyezik rá a húst, elkészültét csak a villapróbával tesztelik. Lehet érezni, amikor könnyen lehet beleszúrni, akkor elkészültnek tekinthető az étel. Még egy dolog amit szeretnék megemlíteni, a Magyar piros aranyat, kapható csemege és csípős változatban is, ennél az ételnél helyettesítheti a lecsót, de a sózást érdemes kontrollálni használata mellet, a felhasznált mennyiségtől függően, némely esetben el is hagyható.

Recepteket találsz tőlem a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában A Magyar gulyás történetéről a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt itt a főoldalamon Séfbabér is megteheted.

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Sertéspörkölt a Magyar hagyományok szerint
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »