Eper jam recept

Eper jam recept. A legtutibb befőzési eljárás. A sokfajta gyümölcs kínálatnak köszönhetően,  téli hónapokban is élvezhetjük aromáikat, ízeiket. Vitaminjaikból töltekezhetünk. Változatossá teszi étrendünket. Érdemes különböző terméseinkből jameket  készíteni. Akár egy finom reggelihez kenyérre vagy kalácsra kenve. Esetleg sütemények töltelékjeként fogyaszthatjuk. Az eper a nyári szezon kezdeti gyümölcseként az elsők között szerepel és nagyon gyorsan véget is ér a fő érési szezonja. Ki ne szeretné főként tejszínhabbal ? Jamként is kiváló ez a szamóca néven is ismert gyümölcsünk. Ezért kedvelőinek javaslom az alábbi befőzési leírást, így egész éven át élvezhetik aromáit.

HirdetésHozzávalók

Eper, cukor, víz, szalicil

Eper jam Séfbabér

Eper jam Séfbabér

Elkészítés

A leszárazott eperszemeket egy rostába vagy nagy leves szűrőbe tesszük és bő vízben, nem keverve, belemártogatva 2-3 léről megmossuk. Közvetlenül mosás után főzőedénybe tesszük, ne használjunk alumíniumot. Minden kilogramm gyümölcshöz 70-80 dkg cukrot adunk, megszórjuk vele és 1 órán át állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Majd erős tűzön folytonos keveréssel addig főzzük míg a főzőkanálról tördelve hullik a gyümölcs vissza. Tesztelhetjük úgy is, hogy egy száraz tányérra cseppentünk belőle és, ha abból fényes kocsonyás anyag lesz akkor kész van. Azonnal üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi szalicilt rakunk és csak másnap kihűlés után zárjuk le légmentesen.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Summary
recipe image
Recipe Name
Eper jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: