Dinnye krém

Dinnye krém Sárga vagy görög, melyiket szereted ? Mindkét fajta gyümölcsből elkészítheted. Aki a kedveli a természetesebb tálalási módokat, az elkészült krémet visszahelyezheti a dinnye megtisztított héjába, kifagyasztva vele együtt szeletelve igazán kívánatos finomság.

HirdetésHozzávalók

1 db dinnye, 1 cs vanília cukor, porcukor, 4 cs zselatin, 0,25 l tejszín.

Dinnye krém Séfbabér

Dinnye krém Séfbabér

Elkészítés

Egy érett sárga dinnyét vagy egy kisebb görög dinnyét választunk. A szára felől 3 ujjnyit levágunk és kikotorjuk a belét, szitán áttörjük egy tálba. Annyi kávéskanál porcukrot adunk hozzá ahány evőkanál az áttört dinnye. Belekeverjük a vaníliacukrot is. A 4 kis csomag zselatint 4 evőkanál vízzel felfőzzük és a tűzről levéve hozzáadjuk a dinnyepépet addig kevergetjük amíg kihűl. A 2,5 dl tejszínből kemény habot verünk és az egészet belekeverjük a dinnye krémbe, majd kifagyasztjuk. Ez történhet úgy is , hogy a végénél kivágott dinnyébe beletöltjük, és fagyás után szeletelve tálaljuk vagy a ketté vágott héjában fagyasztjuk tálak kelyhek helyett.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér         Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Dinnye krém Séfbabér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »