Citrom jam

Citrom jam zselésen, héjának tartósítása bevált módszerrel. Az gondolom Isteni áldás, hogy belehet főzni ebből a vitamindús déli, nálunk nem mindig elfogadható áron kapható gyümölcsből. Nem csak a leve vált be jól tea savanyításra, a héját ízesítésre használhatjuk. Kellemes nyálcsorgató aromája jamként is kelendő lehet. A héját is tartósíthatjuk jól bevált módszerrel, elsősorban sütemények ízesítéséhez.

HirdetésHozzávalók

Citrom, cukor, szalicil, víz.

Citrom jam Séfbabér

Citrom jam Séfbabér

Citrom héjának tartósítása

Vastaghéjú citromot, ujjnyi vastag karikákra vágunk, magját kidobjuk, és 8 napig mindennap friss vizet öntve rá áztatjuk. Ezután enyhe ecetes vízben kifőzzük és leszűrjük. Lemérjük a citrom héját és ugyanannyi súlyú cukorból sűrű szirupot főzünk. A szirupban 10 percig főzzük a citromot és 3 napig állni hagyjuk benne, úgy hogy a szirupot minden nap leöntjük róla és újra felfőzzük, majd a citromra öntjük. A harmadik napon a szirupot a citromhéjjal együtt újra főzzük 10 percig majd üvegekbe rakjuk és száraz gőzbe tesszük. A Narancs héjat is ugyan így ellehet tenni.

Zselés Citrom jam

2 db citromhoz 1/2 liter vizet és 1/2 kg cukrot veszünk alapul. A citromokat karikára vágjuk, leöntjük a vízzel és másnapig állni hagyjuk, majd ezt felfőzzük, fél órán át forraljuk, hozzáadjuk a cukrot és még 1/4 óráig főzzük. Majd előmelegített üvegekbe rakjuk és késhegynyi szalicilt téve a tetejére, légmentesen lezárjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Summary
recipe image
Recipe Name
Citrom jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »