Erdélyi rakott karfiol füstölt kolbásszal

Erdélyi rakott karfiol füstölt kolbásszal betakarva a legfinomabb. Így nem csak a hagyományos füstölt íz kerül az ételbe, a kolbász fűszere még kellemesebb ízt kölcsönöz az egy tálasok kedvelőinek. Egyszerű és viszonylag kevés idő alatt összekészíthető.

Hirdetés



Hozzávalók

1,5 kg karfiol, 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg füstölt kolbász, 8 dkg sajt, 2 dl tejföl, 1 db kis fej vöröshagyma, 10dkg vaj,1 db tojás sárgája, kapor, kis csokor zöldség zöldje.só, bors, őrölt pirospaprika.

Erdélyi rakott karfiol Séfbabér

Erdélyi rakott karfiol Séfbabér

Elkészítés

A karfiolt leveleiktől megtisztítjuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtessük. Addig amíg a karfiol fő, a finomra vágott hagymát kissé megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevés pirítás után sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ízlés szerint megfűszerezzük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, és az alját kibéleljük egyenletesen a főt karfiol rózsákkal. Beborítjuk a megfűszerezett, pirított darált sertés hússal, majd újból karfiol réteg következik, ezt betakarjuk a füstölt, vékonyra szeletelt kolbász karikákkal. A Tejfölt a tojássárgájával kikavarjuk, ezt apróra darabolt kaporral ízesíthetjük. Majd a lerakott rétegek tetejére egyenletesen öntjük.

A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, díszítésnek petrezselyem zöldjét teszünk rá. Az így összeállított tálat sütőben kisütjük, addig amíg a tetején a sajt megpirul. Egytálas ételként tálaljuk ebédre vagy vacsorára.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A karfiollal kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat. Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt a Séfbabér kezdő oldalán és a lent a lábrészben is megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim Mind Nap Alap Magyarok Nagyjai Dream Spiri Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Erdélyi rakott karfiol
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »