Paradicsom leves receptje

Paradicsom leves készíthető csonttal és nélküle egyaránt, ízlés kérdése. A hozzávalók természetesen csak ebből az egy nézőpontból különböznek egymástól. Aki nem akar bele tenni, ne is szerezze be hozzá.

Hirdetés

Hozzávalók:

30 dkg borjú vagy sertés csont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 kg friss paradicsom vagy 20 dkg paradicsompüré, 4 dkg zsír, 6  dkg liszt, 2 dkg só, 2  dkg vöröshagyma, 3 dkg  cukor, kis  csokor  zeller zöldje, 5 dkg rizs.

Paradicsom leves Séfbabér

Paradicsom leves Séfbabér

Elkészítése:

1.mód:  A  csontokat, sárgarépát, petrezselyemgyökereket, hagymát, zeller zöldjét, 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük. Hozzáadjuk a friss megfőtt paradicsomot, vagy pürét, és cukorral ízesítjük. A zsírból és a lisztből rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk. Utána át szűrjük. A rizst külön vízben megfőzzük, és tálalás előtt a levesbe tesszük.

2. mód: Ez az egyszerűbb és lényegesen gyorsabban elkészíthető. Az alapanyagok a levescsontok kivételével és a paradicsom mennyiség módosításával készül. Itt a rántást készítjük el előbb. A rántás hogyan készül ? A kezdő szakácsoknak segítségként. A zsírt tűzön megolvasztjuk, és a forró zsírba tesszük a lisztet, amit folyamatos keverés közben zsemle színűre pirítunk. Vigyázat a hígítására szánt víz, folyadék mindig a kezünk ügyében legyen. Készítsük előre el, elérhető távolságra. Ebben az esetben a 7dl paradicsomlé. Vigyázat a megégett rántás keserű étel alap, ne használjuk. A levet a jól sikerült rántásra öntjük és folytonos keverés mellett 3-4 dl meleg vizet is. A zöldségeket, a hagymát beletesszük. A cukrot, sót, én még szoktam pici pirospaprikát, borsot, és 1-2 babérlevelet is. A rizst vagy leves tésztát itt belefőzzük. A zöldség zöldjét tálalás előtt kivesszük. A főzés ideje lényegesen kevesebb mint amikor a csonttal készült változatot készítjük 30-60 perc.

A Séfbabér neked ajánlja !

További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.  A paradicsommal kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat.  Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt itt a főoldalamon Séfbabér is megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz  Minden Nap Alap  és az Adonisz.com  Valamint ajánlom Blogger oldalaim   Mind Nap Alap       Magyarok Nagyjai         Dream Spiri         Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Paradicsom leves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »