Sacher torta

Sacher torta, szintén egyike azoknak a hagyományos süteményeknek, melyek receptjét, anyáink őrizték és adták tovább lányaiknak, mert annyira ízletes. Nem hiányozhat a süteményes üzletek csemegéi közül sem. Aki ebből fogyaszt nem csalódhat. Igazi kényeztetés a szeretteinknek. Nincs olyan nyertes séf aki ne készítette volna már el. Sok sikert a kis konyha tündéreknek, csak bátran kérem, jó lesz ! Ezt a híres süteményt a Sscheről elnevezett Bécsi hotelben vendégeiknek kínálják. Igazi ínyencség.

Hirdetés



Hozzávalók

15 dkg vaj, 18 dkg cukor, 4 db tojás, 6 dkg kakaó, 15 dkg liszt, 30 dkg barack íz, 20 dkg csokoládé fondán vagy étcsokoládé, késhegynyi szalalkáli.

Sacher torta Séfbabér

Sacher torta Séfbabér a kép illusztráció

Elkészítés

A 15 dkg vajat 10 dkg porcukorral jól kikeverjük, habosra, majd elkeverünk benne 6 dkg kakaóport. A 4 db egész tojást, 8 dkg cukorral melegen felverjük habverővel, jó langyosra, majd a tűzről levéve addig verjük amíg kihűl. Ilyenkor jól jön a robotkép, ami elvégzi ezt a munkát, felgyorsítva a folyamatot. A két masszát óvatosan összekeverjük, és szintén óvatosan a lisztet is. Tehetünk hozzá egy késhegynyi szalalkálit, ezáltal könnyebb tésztát kapunk. A masszát a kizsírozott lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük

Amikor a torta tészta kihűlt, 3 részre vágjuk vízszintesen, és a 30 dkg barackízzel megtöltjük. A lekvár aromája meghatározó, ezért fontos a jó választás. A tetejét és a sütemény oldalát csokoládé fondánttal áthúzzuk, bevonjuk. Ez a cukormáz helyettesíthető csokoládé bevonóval.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A süteményekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim    Mind Nap Alap

                                Magyarok Nagyjai

                                 Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sacher torta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »