Kávékrém mokka

Kávékrém mokka, 1 kg vajkrémes torta töltelék. Tulajdonképpen mint minden vajkrém az általunk kiválasztott, számunkra kedvelt  ízekkel kiegészített töltelék végeredménye, nagymértékben függ az alkalmazott technikai műveletek összességétől.

HirdetésHozzávalók

85 dkg alap vajkrém, 4 dkg cukor, 4 dkg őrölt babkávé.

Kávékrém mokka Séfbabér

Kávékrém mokka Séfbabér

Elkészítés

Az őrölt kávéból kevés vízzel erős feketekávét főzünk, ha leszűrtük hozzáadunk 4 dkg cukrot és tovább főzzük, besűrítjük. Majd kihűlt állapotában hozzákeverjük az alapvajkrémhez. Simára, habosra keverjük és kész is a kávés vajkrém. Fontos,hogy a kávét nagyon kevés vízzel főzzük, mert egyébként nehezen sűrűsödik és az aromájából is veszít.

A besűrítés azért szükséges, mert a vajkrém csak egy bizonyos mennyiségű nedvességet bír el. Amennyiben többet adunk hozzá, vizenyőssé válik, összefut.Természetesen, ha a vaj gyengébb minőségű, azaz kevesebb zsírtartalommal rendelkezik, még kevesebb nedvességet adagolhatunk hozzá. Valamelyest korrigálhatunk az ilyen krémen úgy, hogy gőzfürdőbe tesszük néhány pillanatra és simára kikeverjük. Amikor már ez nem segít, csak további vaj hozzáadásával javíthatjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap Séfbabér Web oldal alapítója Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Kávékrém mokka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Translate »