Gyümölcspálinka

Gyümölcspálinka Hogyan készíthető házilag ? Nem kell főzni, nincs szükség lepárlásra. Nagyon egyszerűen el lehet készíteni. Kevés alkohol és cukor hozzáadásával. Fontos, hogy a gyümölcs amit felhasználunk hozzá teljesen érett de ne túl érett legyen.

Hirdetés



Hozzávalók

Gyümölcsök, cukor, alkohol. (20 dkg gyümölcs, 15 dkg cukor, 1 dl alkohol.)

Gyümölcspálinka Séfbabér

Gyümölcspálinka Séfbabér

Elkészítés

Érdemes összegyűjteni az érési szezon összes nem más célra felhasznált gyümölcsét egy arra alkalmas hordóban, vagy üvegekben. Üvegbe téve minden 20 dkg gyümölcsre 15 dkg cukrot szórunk és 1 dl alkohollal leöntjük. A nagyobb gyümölcsöket mint pl alma, körte, barack stb. negyedekbe darabolva héjastól, míg a kisebbeket, szilva meggy, cseresznye kimagozva, az egészen aprókat, ribiszke, egres stb. szárától megszabadítva rakjuk az üvegbe. Görögdinnyét nem, viszont sárgadinnyét rakhatunk hozzá. Narancsot héjastól mag nélkül, zöld diót felszeletelve tehetjük hozzá. Az utolsó őszi gyümölcs ami a birsalma szokott lenni, szintén hozzáadjuk és leöntjük 5 dl alkohollal és alaposan légmentesen lezárjuk. Így hagyjuk érni 3 hónapon át. Ezt követően szűrőpapíron és tölcséren át fél literes üvegekbe leszűrjük a levet illetve a pálinkát amelyet a gyümölcs az alkoholba engedett. Alaposan lezárjuk az üvegeket, igaz már fogyasztható, de minél tovább áll annál jobb.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap          Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Gyümölcspálinka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »