Ecetes paprika csípős

Ecetes paprika csípős eltevése télire. Mitől marad ropogós ? Mitől marad zsenge ízletes és finom az alma paprika ? Hogyan áll el egészen tavaszik, és amikor jól sikerül, megfelelő a tárolása akár 2 évig is? Tulajdon képen minden nemű paprika fajta befőzhető ezzel a recepttel. Nagyon jól bevált kikísérletezett forma. Aki kedveli az erős ízeket szeretni fogja.

HirdetésHozzávalók

Paprika, só, cukor, bors, 20% -os ecet, hagyma, zöldség zöldje vagy vegeta.

Ecetes paprika csípős Séfbabér

Ecetes paprika csípős Séfbabér

Elkészítés

A frissen szedet paprikát, alaposan megmossuk szárait eltávolítjuk, hagyjuk megszikkadni, majd üvegekbe rakjuk őket ízlésesen. Karikára szeletelt vöröshagymát, vagy aki a foghagymát kedveli jobban. néhány gerezdet közzé helyezzünk. Elkészítjük a felöntő levet. Minden literhez adjunk 10 dkg sót, 5 dkg cukrot, 10-15 szem borsot, ezt forraljuk fel, amikor felforrt adjunk hozzá 1 dl 20 %-os ecete és 1 evőkanál vegetát vagy helyezzünk helyette zöldség zöldjét az üvegek tetejére. Forrón öntsük az elkészült levet az üvegekben elhelyezett paprikákra. Másnapig letakarva állni hagyjuk, ha a leve leapadt, pótolni kell, annyira hogy ellepje a benne lévő savanyítani valót. Majd lezárjuk az üvegeket. Hőkezelési eljárás nem szükséges, romlás nélkül eltartható.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Ecetes paprika csípős
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »